Keresés

Térkő tisztítás tippek és praktikák


Nem sok bosszantóbb dolog létezik annál, mint amikor az annak idején nagy gonddal kiválasztott és lerakott térkő felületén egy idő után megjelennek a különböző foltok. Fontos tudni, hogy számos praktika létezik, amelyek segítségével megakadályozható ezeknek a szennyeződéseknek a megtapadása, de mindenképpen érdemes időt és energiát szánni erre a feladatra. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a legjobb térkő tisztítás tippek tárházát.

Térkő tisztítás tippek házi praktikákkal


Számos jól bevált házi praktika létezik, amelyek segítségével gyerekjáték lesz a térkő tisztítás. A legegyszerűbb eljárás, ha a felületet időről időre nagynyomású mosóberendezés segítségével távolítjuk el, természetesen szabályok betartása mellett. Nagyon fontos, hogy a szórófejet lapos sugárral állítsuk és körülbelül 50 centiméter magasból, maximum 150 bar nyomás mellett végezzük el a műveletet. Ezzel az egyszerű és környezetbarát megoldással a hézagokban lerakódott szennyeződések is könnyen eltávolíthatók.


Erős szennyezettség esetén bevethetők különböző tisztítószerek is, ám ezekkel kapcsolatban fontos tudni, hogy a beton alapú díszkövek esetén csak lúgos kémhatású szert használjunk, ugyanis a savra érzékeny az ilyen jellegű felület. Mindezt érdemes kombinálni a magas nyomású mosóberendezés használatával. Miután felvittük a felületre a tisztítószert, forró vízzel öblítsük le, végül a nagynyomású mosó segítségével fejezhető be a művelet.


Ha nem használnánk ipari vegyszert, akkor jó megoldás lehet az ecet és víz keverékét is, amelyet 1:2 arányban érdemes alkalmazni a térkő tisztításához. Egy szórófej segítségével fújjuk le a felületet, majd hasonlóan kell eljárni, mint a tisztítószerek esetében. Impregnálószer használata mellett nem kell aggódni amiatt, hogy az ecetes víztől a kő elveszíti a színét.


Térkő tisztítás tippek a megelőzéshezEgy kis célzott odafigyeléssel számos szennyeződéstől megkímélhetjük a felületet, így később jóval kevesebb időt kell majd fordítani a térkő tisztításra. Mutatunk néhány praktikát!


Készítsük fel a térkövet a tavaszi időszakra!

A tél végi karbantartás a burkolatok esetében nagyon fontos mozzanat. Ekkor a térkőre felhordott szennyeződéseket mindenképpen el kell távolítani, hiszen a téli fagy, az olvadás, az őszről itt maradt termések és levelek, valamint a burkolat csúszásmentesítéséhez használt szerek mind nyomot hagynak a felületen. Ha tél február végén időt szánunk ezekre a műveletekre, máris nagyon sokat tettünk azért, hogy az év többi részében kevesebb energiát kelljen fordítani a térkő tisztításra.


A rendszeres karbantartással számos kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat

Az időközönként elvégzett karbantartással nem csak a térkő tisztaságát őrizhetjük meg, de növelhetjük annak élettartamát is. Ide sorolandó a rések időről időre történő fugahomokkal való feltöltése, valamint az impregnálás is. Az utóbbi esetben – függetlenül attól, hogy természetes vagy betonból készült térkőről van szó – a felületet impregnáló folyadékkal szükséges kezelni. Ez egy olyan bevonatot képez a köveken, amely segít megelőzni a szennyeződések felszívódását a burkolókőbe, valamint megkönnyíti azok eltávolítását is.


Bízhatja profikra is a feladatot!


Ha térkő tisztítási tippek a téma, akkor természetesen a legbiztosabb eredményt akkor kaphatjuk, ha profi szakemberekre bízzuk a feladatot. Ők ugyanis a kő összetételének megfelelően, kímélő módszerekkel teszik újra foltmentessé a felületet. Ezzel kapcsolatban bővebb információt ide kattintva kaphat.


#alpinclean #térkőtisztítás #térkőmosás #térkőtakarítás #tippek

4 megtekintés0 hozzászólás

ALPIN CLEAN.

Takarítás környezetbarát módon

9071 Gönyű,

Vörösmarty utca 57.

30-013-3642