Keresés

Környezetbarát takarítás hatékonyan és egyszerűen!


Az Alpin Clean fontosnak tartja a környezetbarát takarítást
Környezetbarát takarítás

Amikor takarításról van szó, ahhoz mindig pozitív eredményeket társít az ember, hiszen egy olyan tevékenységről van szó, amely nyomán rend és tisztaság lesz az adott terepen. Kevés szó esik azonban arról, hogy a rengeteg tisztítószer, törlőkendő és egyéb eszközök milyen hatással vannak a környezetre. A boltok polcain található takarítószerek nagy része ugyanis hosszú távú használat során bizony igen komoly károkat képes okozni. Vagyis a tisztaságnak ilyen körülmények között nagy ára van, nem kell azonban ennek feltétlenül így lenni. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent, amit a környezetkímélő takarítás alkalmazásáról tudni érdemes.

Miért nem férnek bele a környezetbarát takarítás fogalmába a sokat reklámozott tisztítószerek?

Akciós súrolószer, mindent eltávolító oldat, hatékony zsíroldó. Csupán néhány a különböző tisztítószerek kapcsán igen sokat hallott jelzőkből. Bár a legtöbb ilyen szer valóban nagyon hatékony, fontos tudni, hogy általában nem csupán a szennyeződéseket távolítják el az adott felületről, de az erős koncentráció miatt károsítják is azt. Nem beszélve arról, hogy nem ritkán okoznak bőrirritációt is, ráadásul a levegőbe felszabaduló részecskék akár allergiás reakciót is kiválthatnak a légutakba kerülve. Mivel művelet végén ezek a szerek a lefolyókba vagy a WC-be kerülnek, kikerülnek a természetbe, ezáltal pedig hatással van az élővilágunkra, a bolygónkra és ezzel együtt saját magunkra is. Emellett a legtöbb takarítószer flakonja nem gyűjthető szelektíven, vagyis nem hasznosul újra, lebomlása viszont évtizedekbe telhet.


Az Alpin Clean nem használ környezetszennyező vegyszert
Környezetkímélő megoldások

Mivel érdemes takarítani?

Hatalmas lépés a környezetbarát takarítás felé, ha papírtörlő helyett régi ruhaanyagokat használ a felületek törléséhez. Emellett számos olyan eset van, amikor a vegyszerhasználatot csökkenteni lehet áztatással vagy súrolással, amely bár egy kicsit időigényesebb lehet, az eredmény nem marad el. Fontos továbbá, hogy ma már számos olyan tisztítószer márka közül választhatunk, amelyek biológiailag lebomló, környezetbarát alternatívát kínálnak, vagyis nem károsak a környezetre. Nem beszélve arról, milyen jó barátja az embernek takarítás során az ecet és a szódabikarbóna!

Miként alkalmazza az Alpin Clean a környezetkímélő takarítást a gyakorlatban?

Számunkra nagyon fontos a környezetbarát takarítás, így ennek elemeit saját munkafolyamatainkba is beépítettük. OZMO gépünk segítségével nem használunk semmilyen környezetszennyező vegyszert, a folyamat egy saját rendszer keringetésével történik, ahol a szennyeződést a gépünkbe helyezett műgyanta fogja fel. A víznyomásnak és ennek a módszernek köszönhetően nem, hogy el tudjuk érni a vegyszerek által elért tisztaságot, de ezt még túl is tudjuk szárnyalni.


Fokozva a fent említett tulajdonságokat képesek vagyunk 0 pH minőségű vizet előállítani gépünkkel, ami arra szolgál, hogy a szép, tiszta felületünk cseppmentesen tudjon megszáradni és hosszú távon tartsa vakító tisztaságát. Az általunk alkalmazott környezetkímélő takarítás módszeréről ide kattintva olvashat bővebben.

7 megtekintés0 hozzászólás