Keresés

6 dolog, amit egy napelem tisztító gép nyújt!

Egy speciális napelem tisztító gép számos előnyt rejt magában, nem véletlen, hogy sokkal egyszerűbb és gyorsabb ennek segítségével megszabadítani a paneleket a szennyeződésektől. Összegyűjtöttük, milyen előnyei vannak egy ilyen szerkezetnek.


Miért fontos a napelem tisztítás?


Az egyik legfontosabb érv ebből a szempontból az, hogy a napelemekre rakódott szennyeződés nagyban csökkenti a beáramló fény mennyiségét, amely által csökken a hatékonyság is. Ráadásul mivel nem egyenletesen lerakódik le a kosz a felületére, napelem cellákban elhelyezett túlmelegedést meggátló bypass diódák nem megfelelő működését okozza ezáltal vesztve tovább az áram termelésből és a cellák élettartamából. Mindezek pedig nem csak az aktuális működést, de a hosszú távú megtérülést is akadályozzák. Vagyis nem kérdés, hogy egy megfelelő napelem tisztító gép használatára mindenképpen szükség van.


1. Kis méretű


Mivel kifejezetten kis méretű az OZMO napelem tisztító gép, nagyon szűk helyeken is elférve lehet vele maximális tisztaságot biztosítani. Az 1 méter x 90 centiméteres szerkezet az ECO takarító gépek közül a legkisebbek közé tartozik, vagyis a nehezen hozzáférhető helyekre is probléma nélkül hozzá lehet férni vele


2. Áram nélkül is működik


Hatalmas előny, hogy a működtetéséhez nincs szükség áramellátásra, a takarítást ugyanis egy akkumulátor támogatja. Vagyis ha az akksi megfelelően fel van töltve, akkor nem lehet akadálya a panelek megtisztításának még akkor sem, ha nincs a közelben konnektor.


3. Extrém magasságokba is felér


Fentebb már említésre került, mekkora pozitívum a szerkezet kis mérete. További nagy előnye ennek a szerkezetnek, hogy a teleszkópos kivitelezésének köszönhetően extrém magasságokban, akár 12 méter magasan is gyönyörű tisztaságot lehet vele varázsolni, vagyis nem akadály, ha például egy magasabb tetőn vannak elhelyezve a panelek.


4. Aktuális statisztikai adatok


Egy ilyen gép segítségével nem egyszerűen csak érzés alapján takarít az ember. Ugyanis a művelet közben használt irányító kontroller rengeteg hasznos statisztikai adatok biztosít a hatékony munka érdekében, továbbá automatán is használható. Vagyis a tökéletes tisztaság ilyen módon garantált.


5. Nincs szükség hozzá saját vízhálózatra


Ennek a takarító gépnek a használatához nem szükséges vízhálózat, ugyanis saját víztartályokkal rendelkezik. Így olyan helyen is gond nélkül bevethető, ahol közel s távol nincs semmilyen vízforrás.


6. Környezetbarát


Amellett, hogy egy számos szempontból hatékony és gyors módszerről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy egy kifejezetten környezetbarát megoldásról van szó.


Látható, hogy egy minden téren előnyös szerkezetről van szó, amelynek használata mindenki számára előnyös. Hiszen a megrendelő gyorsan és hatékonyan kapja vissza újra a tökéletesen tiszta napelemeit úgy, hogy nincs szükség hozz sem áram, sem pedig vízforrásra.


46 megtekintés0 hozzászólás