napelem TISZTÍTÁS 

napelem MOSÁS, TAKARÍTÁS

Napelem tisztítás az Alpin Clean által

Napelem tisztítás, napelem mosás hatékonyan az Alpin Clean által

A napelemek a környezeti hatások által folyamatosan szennyeződnek, de a természet segítségével beszélhetünk egy automatikus öntisztításról is a kiadós esők után. A legnagyobb ellenség legfőképp hazánkban a levegőben szálló por, madár ürülék és a fák levelei. Összességében elmondható, hogy a lerakódott por egy nagyobb mennyiségű csapadék után eltűnik, viszont vannak már olyan esetek amikor ezek a porszemcsék sárrá alakulva feltapadnak a napelemek felületére és ezzel rontják a teljesítményüket. Ezért lenne érdemes minden csapadék után megvizsgálnunk a jelenlegi tisztasági állapotot  főleg, ha ritkán történik esőzés.

 

Persze ezt akár több méteres magasságban nem szívesen tesszük meg, ráadásul ha ezt megtesszük és szennyezett napelemeket látunk akkor nem feltétlenül fogunk kimászni a tetőre a magasban, hogy orvosoljuk a problémát. Ehhez érdemes szakértő alpinista csapatot kérni akik profi módon segítenek a problémánkban, érdemes leszögezni, hogy ennek a csapatnak felkészültnek kell lenni a napelem működésében és megfelelő felszereléssel kell rendelkezniük, hogy ne tegyenek kárt bennük. Ebben tudunk mi hatékonyan segíteni.

A napelem tisztítás legalább olyan fontos takarítási művelet, mintha otthonunk bel terét takarítanánk, habár erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni hiszen nem a tetőn élünk. A napelemek fagyban, hóban, szélben, esőben és erős nyári melegben is teszik a dolgukat. Termelik számunkra az energiát és egy életre szóló projektként segítenek bennünket, hogy folyamatos áramellátásban részesüljünk. Aki napelemeket telepített mindenképpen hosszútávra gondolkodik ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás.

Napelem mosás magasban
Napelem cella tisztítás hatékonyan

Miért érdemes a napelemeket tisztítani?

  1. A napelemekre rakódott szennyeződés csökkenti a beáramló fény mennyiségét ezáltal csökken a hatékonyság.

  2. A nem egyenletesen lerakódott kosz a napelem cellákban elhelyezett túlmelegedést meggátló bypass diódák nem megfelelő működését okozza ezáltal vesztve tovább az áram termelésből és a cellák élettartamából.

  3. A hosszú távú megtérülést akadályozza a nem megfelelő tisztántartása a napelemeknek

Mivel végezzük el a napelem tisztítást, mosást?

A cellák külső felületének takarítását nem végezhetjük bármilyen tisztítószerrel. Az erős és lúgos vegyszerek könnyedén megmarhatják a külső borítást és ezáltal roncsolva a napelem cellák hatékonyságát. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban mindenképpen kérjük ki a gyártói szakvéleményt vagy keressünk megfelelő szakembert ennek a munkának az elvégzésében.

Miért válassza az Alpin Clean csapatát napaelem tisztításhoz?

A környezetvédelmi és hatékonysági előnyökön kívül  további egyedi és hasznos tulajdonsággal tudjuk megbízóinknak maximálisan kielégíteni  igényeit.

  1. Környezetkímélő takarító gépünk használatához nem szükséges vízhálózat, saját víztartályokkal rendelkezik.

  2. Kis mérete miatt nagyon szűk helyeken is elférve tudunk maximális tisztaságot biztosítani. OZMO gépünk csak 1mx90 cm, ami az ECO takarító gépek közül a legkisebbek közé tartozik.

  3. Nem szükséges áramellátás a takarítás megkezdéséhez, mivel gépünk akkumulátorokkal rendelkezik.

  4. Teleszkópos kivitelezésének köszönhetően extrém magasságokban, akár 12 m magasan is gyönyörű tisztaságot tudunk varázsolni

  5. A takarítás közben használt irányító kontroller rengeteg hasznos statisztikai adatok biztosít a hatékony munka érdekében, továbbá automatás is használható.